Adio, creșeterea pensiilor cu 40%. Florin Cîțu a făcut anunțul dezastruos pentru pensionari

Adrian Vrauko
07.06.2020
Adio, creșeterea pensiilor cu 40%. Florin Cîțu a făcut anunțul dezastruos pentru pensionari

Florin Cîțu a declarat la DIGI24 că nu se poate susține creșterea pensiilor cu 40% așa cum prevede legea actuală.  Pensiile vor fi crescute cu 10%, conform Ministrului Finațelor, într-o declarație la DIGi24. Legea pensiilor va fi schimbată pentru că nu există bani la  buget.

Florin Cîțu a explicat că nu este sustenabilă creșterea pensiilor cu 40% din toamnă pentru că bugetul de stat nu are acești bani în trezorărie.

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său. Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. Există dorinţa şi îmi doresc foarte mult să creştem pensiile la începutul lui septembrie, dar să fim oneşti, avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute”, a spus ministrul, într-o intervenție televizată.

Pensiile vor fi crescute cu 10%

Cresterea pensiilor se va face cu 10%, nu cu 40%
Cresterea pensiilor se va face cu 10%, nu cu 40%

Cîțu susține că nu vrea să facă „nebuniile” pe care le-a făcut PSD și că guvernul Orban trebuie să fie responsabil.

„O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este cea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili”.

„O opinie personală: acest proiect de lege a fost făcut fără sursă de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai în 2020. Anul viitor sunt (cheltuieli cu pensiile de, n.r.) aproape 50 de miliarde de lei în plus. Pentru investiţii am alocat 50 de miliarde”, a mai spus ministrul.

Florin Cîțu a declarat și despre automatizarea ANAF, detalii pe HUFF.ro.

Tags: