Băiatul care a întristat o lume întreagă a murit după ce i s-a oprit respirația artificială, la capătul unei lungi bătălii juridice între părinții săi și medici

Cristiana Astfanoaiei
07.08.2022
Băiatul care a întristat o lume întreagă a murit după ce i s-a oprit respirația artificială, la capătul unei lungi bătălii juridice între părinții săi și medici

Archie Battersbee, un băiat britanic în vârstă de 12 ani, aflat în centrul unei lungi bătălii juridice între părinții săi și medici în legătură cu retragerea tratamentului său, a murit sâmbătă, a anunțat mama sa, Hollie Dance.

Archie a murit la ora locală 12:15, la Royal London Hospital, la câteva ore după ce medicii au suspendat ventilația artificială care îl menținea în viață, a declarat Dance reporterilor, adăugând că este „atât de mândră să fie mama lui”.

„Un băiețel atât de frumos și a luptat până la sfârșit”, a spus ea.

Dance a spus că spitalul a precizat că nu mai există alte opțiuni și că suportul vital va fi retras sâmbătă dimineața.

Băiatul de 12 ani a fost în comă de când a fost găsit inconștient de mama sa Dance în aprilie. El era ținut în viață printr-o combinație de intervenții medicale, inclusiv ventilație și tratamente medicamentoase, potrivit agenției britanice de știri PA.

Paul Battersbee și Hollie Dance, au pierdut la Curtea Supremă o încercare de a amâna retragerea tratamentului de menținere în viață a fiului lor.

În cele din urmă, medicii au concluzionat că băiatul se află în „moarte cerebrală”, ceea ce a determinat familia sa să ducă o bătălie juridică pentru menținerea suportului de susținere a vieții, în speranța că acesta își va reveni, potrivit PA.

În ultimele zile, familia a depus oferte la Înalta Curte, la Curtea de Apel și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru ca băiatul să fie transferat la un ospiciu pentru a muri, potrivit PA.

„Archie Battersbee a decedat sâmbătă după-amiază la The Royal London Hospital, după ce tratamentul a fost retras în conformitate cu hotărârile judecătorești privind interesul său superior”, se arată într-o declarație a lui Alistair Chesser, directorul medical al Barts Health NHS Trust.

„Membrii familiei sale au fost prezenți la patul său, iar gândurile noastre și sincerele noastre condoleanțe rămân alături de ei în aceste momente dificile”, a adăugat declarația.