Ce mănâncă Regina Elisabeta a Marii Britanii la masa de Crăciun. Meniul e diferit în fiecare an

Emanuela Ursu
17.12.2020
Ce mănâncă Regina Elisabeta a Marii Britanii la masa de Crăciun. Meniul e diferit în fiecare an

Regina Elisabeta a II-a, prințul Charles, prințul William, ducesa de Cambridge și restul familiei regală adoră sărbătoarea Crăciunului când se reunesc la aceeași masă plină cu bucate festive. În același timp, ei au grijă să ofere timp liber staff-ului pentru a petrece alături de familie.

În acest an, de sărbători, regina și soțul ei vor fi departe de restul familiei. Asta se întâmplă din cauza restricțiilor pentru limitarea infectărilor cu noul coronavirus. Regina Elisabeta și prințul Philip vor petrece Crăciunul la Palatul din Windsor.

Ca în fiecare an, masa de Crăciun va fi plină cu bucate care mai de care mai apetisante. În ciuda așteptărilor, mâncărurile pe care bucătarii lor le pregătesc pentru sărbători sunt destul de fanteziste.

Conform tradiției, în ziua de Crăciun, de dimineață, membrii familiei regale merg la biserică unde participă la slujbă. În jurul amiezii se întorc și iau masa de prânz. Aceasta include o salată cu creveți sau homar, friptură de curcan, iar la desert tradiționala budincă de Crăciun cu unt de coniac.

Familia Regală a Marii Britanii are parte de o masă copioasă în Ajunul Crăciunului, pentru că de Crăciun le dau liber angajaților, ca să petreacă sărbătorile alături de familiile lor.

Unde este casa de Windor și cui îi aparține

Casa de Windsor este actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Casa Regală a fost creată la data de 17 iulie 1917, din ramura britanică a Casei de Saxa-Coburg și Gotha de către regele George al V-lea printr-o proclamație regală în 1917, ca urmare a tensiunii politice la care a fost supus regele în timpul primului Război Mondial.

Regele George al V-lea a fost cel care a schimbat numele casei germane în Windsor, localitate din Anglia unde regele avea ca reședință Castelul Windsor.

Casa de Windsor este singura dinastie care a domnit asupra țărilor din toate continentele din lume, simultan. Actualul cap al Casei din Windosr este nimeni alta decât Regina Elisabeta a II-a. În luna februarie a anului 1960, aceasta a decis că urmașii ei vor purta numele de Mountbatten-Windsor, care este numele anglican al numelui german „Battenberg”.

Soțul reginei, Prințul Philip, duce de Edinburgh, provine dintr-o linie nobiliară greco-daneză a casei Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a urcat pe tron la data de 6 februarie 1952. Ea este cel mai longeviv monarh în viață, din întreaga lume, având cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. A depășit-o și pe Regina Victoria, la 9 septembrie 2015.

Regina Elisabeta a domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc. Și-a sărbătorit Jubileele de Argint, Aur și Diamant în 1977, 2002 și 2012.

Știri despre: