Ce salariu are un însoțitor de zbor de la TAROM

Adrian Vrauko
28.05.2020
Ce salariu are un însoțitor de zbor de la TAROM

Meseria de Însoțitor de zbor este în visele multora dintre tineri care speră să prindă aripi și să o practice. Ea nu este însă una deloc ușoară și din afară deși pare că ești un „ospătar la înălțime”, ai multe alte treburi de făcut, iar ca cabin crew ești reponsabil de toți pasagerii și siguranța lor.

Ce salariu are un Însoțitor de Zbor TAROM?

După publicarea investigației AIR24.ro, în care s-au publicat evaluările angajaților TAROM din cabina avionului, lumea se întreabă ce salariu au dacă fug acasă și cu hârtia igienică, conform anchetei AIR24.

Un însoțitor de zbor de la TAROM are un salariu de bază ce pornește de la 2500 de lei, la care se adaugă orele de zbor, misiile (expunerea la radiații, un fel de spor) și alte beneficii. Prin urmare salariul într-o perioadă normală de zbor a unui însoțitor de zbor poate ajunge la 8000 de lei în medie.

Uniforma și trainingul este oferit gratuit de companie, iar standardele TAROM sunt înalte în acest sens, față de alte companii low cost care nu pun atât de mult preț pe imaginea cabin crew.

Șefii de cabină au salarii ceva mai mari, deoarece au și responsabilități pe măsură plus că din start este o funcție de conducere care aduce și un plus de venit. Media salarială a unui șef de cabină de la TAROM ajunge la 12000 de lei lunar.

Tags: