Cum să îți răcorești casa pe caniculă fără aer condiționat

Cristiana Astfanoaiei
23.07.2022
Cum să îți răcorești casa pe caniculă fără aer condiționat

Trucuri pentru a-ți menține casa răcoroasă fără aer condiționat

Atunci când vremea se încălzește, pornirea aerului condiționat înseamnă și golirea portofelului. Pentru a evita costul ridicat al aerului condiționat – și pentru a fi mai prietenos cu mediul – urmați aceste sfaturi.

Închideți jaluzelele

Ferestrele pot lăsa să intre aproximativ 25 la sută din căldura de vară. Pentru a răcori o cameră fără aer condiționat, asigurați-vă că blocați căldura cu jaluzele sau storuri în timpul celor mai însorite ore ale zilei. Uneori, deschiderea tuturor ferestrelor pur și simplu nu este suficientă, caz în care pulverizați o foaie cu apă rece și acoperiți deschiderea ferestrei. Briza va lovi cearșaful și va trece prin țesătura rece și umedă, ceea ce poate ajuta la răcirea unei încăperi.

Încercați foliile izolatoare pentru ferestre

Filmele pentru ferestre oferă o mulțime de beneficii, de la reducerea costurilor cu energia până la asigurarea intimității, în timp ce vă bucurați în continuare de priveliștea și lumina de afară. Acestea pot oferi o reducere de până la 98% a căldurii infraroșii în comparație cu ferestrele neprotejate și pot reduce dezechilibrele de temperatură din locuința dumneavoastră.

Coaceți și spălați noaptea

Electrocasnicele mari degajă cantități semnificative de căldură. Păstrați funcționarea cuptoarelor, a cuptoarelor, a cuptoarelor, a mașinilor de spălat vase, a mașinilor de spălat și a uscătoarelor de rufe pentru orele de seară, când temperaturile mai scăzute vor compensa producția acestora.

Scăpați de luminile cu incandescență

Se estimează că becurile cu incandescență irosesc aproximativ 90% din energie prin căldura pe care o emit, așa că, dacă încercați să răcoriți o cameră fără aer condiționat, mici schimbări precum trecerea la lămpi fluorescente compacte pot avea un impact mare, reducând în același timp factura de energie!

Luați în considerare un dezumidificator

Căldura umedă este mult mai inconfortabilă pentru oameni și animale de companie decât căldura uscată. Dezumidificatoarele aspiră umezeala din aerul blând de vară din locuința dumneavoastră, făcându-l mult mai confortabil, chiar și la temperaturi mai ridicate. În mod ideal, mențineți umiditatea din interior sub 60 la sută. Pentru a economisi costurile cu energia electrică, utilizați o unitate care se oprește atunci când umiditatea scade sub nivelul dorit. Folosiți apa colectată de umidificator pentru a vă uda plantele.

Achiziționați o pernă de răcire

Ați schimbat cearșafurile de flanelă cu un set mai ușor și mai există o modalitate de a vă răcori la culcare. Luați în considerare achiziționarea unei perne speciale care conține un gel răcoritor care dispersează căldura corpului dumneavoastră.

Încercați să plantați viță de vie

Plantarea de viță de vie va funcționa similar cu instalarea unei marchize. Vița de vie, cum ar fi iedera, crește rapid și oferă umbră răcoritoare. Vișinii reduc temperatura prin blocarea luminii solare care încălzește pereții exteriori.

Știri despre: