Curiozități despre familia Prințului Paul. Fiul de doar 10 ani este poliglot

Oprea Andreea
19.12.2020
Curiozități despre familia Prințului Paul. Fiul de doar 10 ani este poliglot

Prințul Paul și Prințesa Lia au devenit părinți la o vârstă înaintată, însă fiul lor este cu adevărat o minune pentru ei. Carol Ferdinand a fost un copil dorit și a venit ca un mare cadou pentru părinții lui. Cel mic are multe pasiuni și, deși are doar 10 ani, este și poliglot.

Micul Prinț este, de fapt, un mic geniu

Prinţesa Lia, soţia Prinţului Paul al României, i-a oferit acestuia un copil în urmă cu 10 ani, când ea avea 58 de ani. Deși ajunsese deja la o vârstă înaintată, prințesa a reușit să rămână însărcinată pentru a doua oară, ea având deja o fată din prima căsnicie.

Astfel, a venit pe lume Carol Ferdinand. Cel mic primește o educație aleasă și părinții lui se asigură că nu îi lipsește nimic. Astfel, băiețelul de doar 10 ani vorbește fluent patru limbi, respectiv engleză, franceză, germană și română și vrea să învețe și spaniola.

Dimineața, la micul dejun, cu tatăl său poartă conversația în franceză, iar cu mama, în engleză. Dialogurile se poartă apoi și în română. Mai mult, Prințul Carol Ferdinand a povestit în urmă cu ceva timp că urmărește la televizor doar posturile nemțești, de unde învață atât limba, dar capătă și alte cunoștințe, având în vedere că apreciază foarte mult show-urile TV din Germania.

Carol Ferdinand a fost atras de limbile străine încă din primii ani de viață, reușind să asimileze foarte repede informațiile. Astfel, el a mers la Cambridge School, pentru a se familiariza cu limba engleză şi, apoi, un an la Şcoala Franceză. Pentru a învăța mai bine germana, pe lângă cele opt ore petrecute la școală, Prințul Carol Ferdinand are și profesor privat.

Mai mult, cel mic este foarte atras de șah, scrimă și de pictură și are deja peste 2000 de desene. Tatăl său se gândea chiar să organizeze o expoziție pentru copii.

În plus, prințul este pasionat și de sport și îi place să practice bachet, judo, dar și înot. În viitor își dorește să conducă o mașină de curse și să participe la concursuri.

 „Merg la școală. E bine, stau opt ore acolo. Aș vrea să fac mai mult sport la școală. Îmi place baschetul. Pot și cu spatele! Fac scrimă, șah, înot. Îmi place fandarea, îmi place această mișcare. Când o să mă fac mare vreau să conduc o mașină de curse. Îmi plac și trenurile, dar îmi plac mai mult mașinile.”, a spus prințul Carol Ferdinand.

Prințul Paul trece printr-o perioadă dificilă. El a primit 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul de retrocedare ilegală a fermei regale Băneasa și a unei părți din Pădurea Snagov. Încă de joi seara, Poliția îl caută pentru a putea pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, însă este de negăsit.

Știri despre: