Dispare declarația pe propria răspundere: ce spune Iohannis

Oprea Oana
28.05.2020
Dispare declarația pe propria răspundere: ce spune Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut o mulțime de declarații după o întâlnire cu premierul Orban și mai mulți miniștri în Palatul Cotroceni. Acesta a vorbit punctual despre măsurile de relaxare ce vor fi aplicate de la 1 iunie. A mai explicat ce se va întâmpla cu declarația pe propria răspundere care este în prezent folosită la ieșirea din localitate.

Dispare declarația pe propria răspundere: ce spune Iohannis

Klaus Iohannis a făcut declarații despre ce se va întâmpla după 1 iunie, dată după care declarația pe propria răspundere nu va mai fi necesară.

De aceea, deplasările în afara localității vor fi libere. Fiecare cetățean va putea merge unde își dorește. De asemenea, se vor putea relua competițiile sportive în cazul celor ce se desfășoară în aer liber. Declarația sa a fost următoarea:

„Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”.

Acesta a mai menționat că începând cu 1 iunie cetățenii vor putea merge la plajă și terasele vor fi redeschise. Mai mult, transportul internațional rutier și feroviar va fi reluat. Se vor putea organiza spectacole în aer liber cu un număr de 500 de spectatori.

La ședința din Palatul Cotroceni au participat: premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu,ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Se pare că măsurile de relaxare ne vor aduce o parte din drepturile pe care le-am avut înainte de pandemie înapoi. Libertatea de mișcare era cea mai râvnită dintre toate și românii se vor bucura la maxim de aceasta.

Tags: