Facebook lansează “Facebook shops”, concurent Amazon si Ebay

Adrian Vrauko
20.05.2020
Facebook lansează “Facebook shops”, concurent Amazon si Ebay

Facebook, cea mai mare rețea de socializare, plănuiește lansarea “Faceook Shops”. Bazându-se pe 2.6 miliarde de utilizatatori, Facebook poate fi un concurent direct pentru Amazon și Ebay și chiar să aibă succes.

Lansarea platformei ar urma să fie făcută în acest an. Facebook va crea platforma Facebook Shops, atât pe rețeua de socializare cât și pe Instagram.

Din primele informații platforma de shop a Facebookului va permite oricărui uitilizator să vândă produse, în special companiilor care vor fi încurajate să se înscrie în platformă.

Tot din primele declarații Facebook va comisiona, cu un procent momentat necunoscut, iar ca exemplu am putea da eMag care acceptă și alte companii să vândă prin intermediul siteului.

Instagram și Facebook vor avea cel mai probabil o secțiune separată, iar prin newsfeed-ul celor două rețele vor fi promovate produsele vânzătorilor.

Mark Zuckerberg, directorul Facebook, a declarat într-un interviu acordat FT că a accelerat planurile pentru ca noul serviciu să profite de creşterea exponenţială a comerţului online în contextul pandemiei. Zuckerberg a explicat că gigantul din domeniul socializării online va utiliza date pentru a îmbunătăţi serviciul de publicitate.

„Dacă cineva accesează un magazin prin aplicaţia noastră sau dacă a cumpărat ceva, vom vedea acest lucru şi sperăm să folosim aceste date pentru a oferi recomandări mai bune pentru lucruri de care ar fi interesat în viitor”, a explicat Zuckerberg.

Fondatorul Facebook a subliniat însă că nu încearcă să imite experienţa tranzacţiilor complete specifice Amazon, ci va colabora cu servicii de comerţ online precum Shopify.

Mark Zuckerberg a explicat că noul serviciu al Facebook se va concentra pe zone dezvoltate ale lumii precum SUA şi Europa Occidentală, unde compania are posibilitatea verificării producătorilor.

Sursa: Mediafax

Tags: