Ludovic Orban a confirmat. Cine ar putea fi noul prefect al Capitalei

Emanuela Ursu
21.10.2020
Ludovic Orban a confirmat. Cine ar putea fi noul prefect al Capitalei

Ludovic Orban a confirmat zvonurile apărute în spațiul public, în ultima vreme. Se pare că există nemulțumiri la adresa prefectului Capitalei și a activității sale de când s-a declanșat criza sanitară. Orban a spus că îl va schimba pe Gheorghe Cojanu, după ce acesta a dat declarații contradictorii în ceea ce privește rata de infectare din București. Cine ar putea ocupa funcția de prefect al Capitalei. 

Premierul Ludovic Orban a spus că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei. Gheorghe Cojanu a intrat în vizorul șefului executivului, în urma unor declarații controversate în ceea ce privește rata de infectare în Capitală.

Așa cum s-a zvonit în ultimele zile, în spațiul public, unul dintre cei care l-ar putea înlocui pe Cojanu este Traian Berbeceanu, care în prezent este consilierul al Ministrului de Interne, Marcel Vela.

Despre ceilalți posibili candidați la această funcție, nu se știe nimic deocamdată.

Cine este Traian Berbeceanu

Despre Berbeceanu, Ludovic Orban a spus că este un om corect, integru și hotărât, care a demonstrat în activitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele.

În ceea ce îl privește pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, Orban a spus că nu l-a schimbat pentru că nu putea face asta înaintea ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

Duminică seara, la ora 19, Gheorghe Cojanu a făcut declarații neclare în legătură cu rata de infectare din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, după care a intrat din nou în direct, la ora 22:30, prin telefon, ca să facă precizări.

Tags: