Nelu Tătaru: Starea de urgență ar putea fi prelungită! Românii nu scapă de restricții

Adrian Vrauko
03.07.2020
Nelu Tătaru: Starea de urgență ar putea fi prelungită! Românii nu scapă de restricții

Netu Tătaru a susținut astăzi într-o conferință de presă că România este în treia săptămâna de creștere a cazurilor cu coronavirus, din cauza măsurilor de relaxare. Prin urmare etapa următoare de realxare ce trebuia luată de la 1 iulie a fost amânată. De asemenea starea de urgență ar putea fi prelungită, conform Ministrului Sănătății.

Nelu Tătaru: Se prelungește starea de urgență?

„Dacă această evoluţie ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv acele restaurante, am avut discuţii ieri împreună cu domnul prim-ministru cu cei din HoReCa. În condiţiile în care evoluţia o va permite, vom avea aceste relaxări, în condiţiile în care evoluţia nu o va permite, nu vom avea aceste relaxări. Dacă se va impune, vom avea şi o prelungire a stării de alertă!”, a declarat ministrul Tătaru.”, a declarat ministrul sănătății.

Tătaru a mai declarat că pacienții infectați cu coronavirus care vor să iasă pe propria răspundere din spital vor răspunde în fața legii, în temeiul articolului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dacă se va dovedi, în urma unei anchete epidemiologice, că sunt responsabili de infectarea altor persoane. Cât despre situația în care se află secțiile ATI, chiar dacă unele dintre ele sunt ocupate la capacitate maximă, ministrul Sănătății a declarat că sunt cazuri particulare, care pot fi ținute încă sub control, însă situația se poate agrava dacă infectările continuă să crească, scrie HUFF.ro.

Tags: