Prăjitură rapidă fără coacere – un desert răcoros de vară

Cristiana Astfanoaiei
23.07.2022
Prăjitură rapidă fără coacere – un desert răcoros de vară

Această rețetă ușoară de prăjitură de biscuiți fără coacere este perfectă pentru a fi preparată ca un desert gustos și indulgent. Tortul clasic de biscuiți prezintă biscuiții (fursecurile) dvs. preferați înmuiați în cafea și așezați în straturi cu un sos de ciocolată de casă. Pregătiți-o ca pe un deliciu dulce cu instrucțiunile mele pas cu pas, video și fotografii!

Gustul este asemănător cu cel al unei prăjituri tradiționale de ciocolată, dar are o textură ușor mai fermă și mai fragedă. Biscuiții sunt înmuiați pentru scurt timp în cafea, apoi stratificați cu un sos de ciocolată delicios.

Continuă să citești pentru a afla pașii simpli pentru a pregăti cea mai bună prăjitură cu biscuiți fără coacere!

Veți avea nevoie de următoarele:

250 de grame (8 uncii) de biscuiți cu glucoză sau alte fursecuri sau biscuiți rezistenți pe care îi preferați
80 de grame (aproximativ 3 uncii) de ciocolată
½ cană de lapte
½ lingură de cafea instant
1 lingură de pudră de cacao

1.Tapetați o tavă de tort sau o formă de pâine cu hârtie pergament, hârtie de unt sau folie de aluminiu. Puteți folosi orice formă de tort de dimensiuni medii.

2. Puteți folosi orice tavă de pâine de dimensiuni medii. Dacă nu aveți o tavă de pâine, puteți folosi și o tavă rotundă obișnuită de dimensiuni medii sau o tavă care are o anumită înălțime și adâncime.

3. Adăugați ⅓ cană de apă într-o cratiță mică și încălziți-o ușor la foc mic. Apa trebuie să fie călduță sau ușor fierbinte, dar nu să fiarbă.

 1. Acum turnați apa caldă într-un bol mediu.
 2. Adăugați o ½ lingură de cafea instant. Dacă preferați să faceți această prăjitură cu biscuiți fără cafea, pur și simplu înlocuiți-o cu ciocolată de băut, pudră de cacao fierbinte sau pudră de cacao obișnuită sau cacao măcinată.
 3. Amestecați foarte bine. Dați deoparte.
 4. Adăugați apoi ½ cană de lapte în aceeași cratiță. Puteți folosi și lapte de migdale sau lapte de caju sau lapte de soia pentru o prăjitură de biscuiți fără lapte.
 5. Adăugați 1 lingură de pudră de cacao.
 6. Amestecați foarte bine cu un tel cu un tel până când sosul este omogen, fără cocoloașe.
 7. Adăugați apoi 1 lingură de zahăr. Puteți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de gustul personal și de cât de dulce este ciocolata dumneavoastră.
 8. Așezați tigaia pe aragaz și dați focul la mic.
 9. Amestecați cu un tel cu un tel pentru a dizolva zahărul.
 10. Aduceți încet acest amestec de cacao la un clocot ușor, în timp ce continuați să bateți regulat.
 11. După ce a ajuns la un clocot ușor, continuați să fierbeți timp de 2 până la 3 minute la foc mic spre mediu-jos. Continuați să amestecați des.
 12. După 2 până la 3 minute, opriți focul și așezați cratița pe blatul din bucătărie. Adăugați ciocolata tocată.
 13. Începeți să amestecați ciocolata în sos.
 14. Căldura sosului de cacao va topi ciocolata. Amestecați până la o consistență netedă și lucioasă. 18. În acest moment, puteți adăuga nuci sau fructe uscate tocate, dacă doriți. De asemenea, verificați gustul și adăugați mai mult zahăr dacă este necesar. Dar țineți cont de dulceața biscuiților pe care îi veți folosi. Dați vasul deoparte, astfel încât să se răcească ușor la cald.
 15. Luați fiecare biscuit parle glucoză și înmuiați-l în soluția de cafea. Dacă folosiți biscuiți cu glucoză sau marie sau biscuiți digestivi, atunci doar scufundați pentru o secundă și scoateți rapid.
 16. Trebuie doar să acoperiți biscuiții parle g cu siropul de cafea.
 17. Apoi puneți biscuitele în tava tapetată cu hârtie pergament. Continuați să înmuiați fiecare biscuit în siropul de cafea și aliniați tava cu un singur strat de biscuiți.
 18. Stivuiți deasupra pentru a face un al doilea strat de biscuiți înmuiați. În funcție de mărimea tăvii, puteți face 2 sau 3 straturi.
 19. Acum turnați jumătate din sosul de ciocolată peste straturile de biscuiți și întindeți-l uniform, dar ușor, cu o spatulă. Înclinați puțin tigaia, astfel încât sosul de ciocolată să se răspândească pe tot stratul de biscuiți.
 20. Faceți încă un al treilea strat de biscuiți înmuiați în soluție de cafea.
 21. Apoi faceți un al patrulea strat.
 22. La final, turnați sosul de ciocolată rămas și întindeți-l uniform.
 23. Închideți tava cu un capac sau acoperiți-o cu folie de aluminiu. 27. Introduceți în frigider și lăsați prăjitura cu biscuiți să se întărească timp de cel puțin 4-5 ore. De asemenea, îl puteți păstra în frigider și peste noapte. Când sunteți gata de servire, ridicați cu grijă părțile laterale ale hârtiei de pergament și așezați tortul de biscuiți pe o planșetă sau o tavă. 28. Tortul de biscuiți cu ciocolată va avea mai multe straturi. Arată la fel de frumos pe cât este de gustos, așa că vă sugerez să îl serviți astfel încât să se vadă straturile. Și nu uitați să mâncați și acele bucățele delicioase de biscuiți și ciocolată rămase pe hârtia pergament!

Știri despre: