Prognoza meteo 16 decembrie 2020. Cum va fi vremea până la Crăciun

Cristiana Astfanoaiei
15.12.2020
Prognoza meteo 16 decembrie 2020. Cum va fi vremea până la Crăciun

Prognoza meteo 16 decembrie 2020. Vremea ne oferă surprize neașteptate. Meteorologii au emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 14-26 decembrie 2020. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, cu șanse slabe de precipitații.

Vremea în Banat

În această parte a țării vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie.

Vremea în Crișana

Potrivit prognozei, în intervalul 16 – 21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM

Prognoza ANM în Maramureș

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 16 – 21 decembrie, când se va înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6…7 grade.

Vremea în Moldova

Pe parcursul întregului interval de prognoză, media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie și din nou spre finalul celei de a doua săptămâni.

Vremea în Dobrogea

În mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă.

Prognoza meteo în Muntenia

Potrivit meteorologilor, în perioada 16-19 decembrie, temperaturile vor înregistra o scădere, spre valori de 4…5 grade, în timp ce de săptămâna viitoare vremea va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade.

Prognoza meteo în Oltenia

În această parte a țării, în perioada 16-20 decembrie, temperaturile vor scădea spre valori în jurul a 4 grade, în timp ce de săptămâna viitoare, vremea va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade.

Prognoza ANM pentru la munte

Săptămâna aceasta va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade. Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2…0 grade, iar cele noctune spre medii de -6…-4 grade.

Știri despre: