Propunere de majorare a pensiilor din partea PNL. Cine e vizat

Cristiana Astfanoaiei
03.08.2022
Propunere de majorare a pensiilor din partea PNL. Cine e vizat

Liderii PNL au discutat, într-o ședință de marți seară, mai multe scenarii legate de criza prețurilor la energie, iar printre acestea se numără și supraimpozitarea profitului traderilor de energie electrică și gaze.

Totodată, liberalii au decis că pensiile militare nu pot fi legate de principiul contributivității, așa cum a cerut Comisia Europeană.

„Florin Cîțu a criticat măsura privind taxarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie. Vorbim despre 390.000 de astfel de contracte part-time pentru care vor trebui plătite contribuții la nivelul salariului minim pe economie.

Florin Cîțu a spus că nu este o măsură liberală și a criticat actuala conducere a PNL pentru faptul că a fost de acord cu această propunere venită din partea social-democraților. Foarte multe nemulțumiri și legate de măsurile care ar trebui luate privind pensiile. Mai exact, nemulțumiri legate de faptul că Partidul Social Democrat a confiscat această temă în spațiul public, iar liberalii ar trebui să fie mult mai vocali.

Cel puțin asta spunea fostul ministru al muncii din partea Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, cea care spunea că PNL ar trebui să vină și să spună că ar trebui majorate pensiile mici și pensiile medii și că ar putea să se întâmple acest lucru chiar din această toamnă, asta în condițiile în care se discuta la nivelul coaliției de guvernare despre o majorare cel puțin cu rata inflației abia anul viitor, iar premierul Nicolae Ciucă, în spațiul public era reticent. Spunea ‘haideți să așteptăm mai întâi rectificarea bugetară, să vedem exact care sunt resursele de care dispune statul român. Tot Raluca Turcan spunea că tot PNL ar trebui să vină și să spună că ar trebui să crească plafonul până la care pensionarii sunt scutiți de plata impozitului. În acest moment, pensionarii cu pensia mai mică de 2.000 de lei nu plătesc impozit pe venit. La nivelul coaliției de guvernare se ia în calcul ca acest plafon să crească până la 3.000 de lei”, a spus reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache.

Știri despre: