Recomandările OMS de sărbători. Ce să faceți dacă mergeți în vizită

Cristina
16.12.2020
Recomandările OMS de sărbători. Ce să faceți dacă mergeți în vizită

Organizația Mondială a Sănătății face o recomandare foarte importantă înainte de sărbători. OMS sfătuiește pe toată lumea să poarte mască de protecție chiar și atunci când merg în vizită la rude sau prieteni apropiați.

Pandemia nu a trecut. OMS avertizează

Deși poate părea greu de pus în practică, Organizația Mondală a Sănătății recomandă cu tprie purtarea măștii de protecție în preajma sărbătorilor, atunci când mergem în vizită la persoanele car ene sunt foarte apropiate. Totodată, specialișii OMS susțin că pericolul nu a trecut, ci pandemia are chiar un risc mare intensificare în perioada care urmează.

Analizând evoluţia pandemiei covid-19 în Europa, „există un risc mare al unei noi intensificări în primele săptămâni şi luni ale lui 2021”, avertizează într-un comunicat filiala europeană a OMS.

Purtarea măștii de protecție rămâne în continuare cea mai eficientă metodă prin care ne putem proteja atât pe noi, cât și pe cei din jur. Așadar autoritățile în domeniu fac apel la populație să nu renunțe la măști și să le poarte cât mai des, utilizându-le corespunzător.

„Poate părea incomod să se poarte o mască şi să se practice distanţarea fizică în prezenţa unor prieteni şi membri ai familiei, însă acest lucru contribuie în mare parte la garantarea faptului că toată lumea rămâne în siguranţă şi sănătoasă”, precizează Organizația Mondială a Sănătății.

Totodată, OMS mai recomandă ca toate adunările și întrunirile pe care le vom avea cu cei dragi de sărbători să se țină pe cât posibil în spații deschise. În cazul în care acestea se vor ține în interior este bine ca numărul de invitați să fie limitat și spațiul să fie foarte bine aerisit.

Vă reamintim că din păcate pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în lumea întreagă. Ca drept dovadă în ultimele şapte zile, aproape 1,7 milioane de cazuri noi au fost înregistrate şi peste 34.500 de morţi la nivelul statelor care fac parte din OMS.

Știri despre: