Rectificarea bugetară va fi pusă în transparență. Anunțul premierului

Cristiana Astfanoaiei
06.08.2022
Rectificarea bugetară va fi pusă în transparență. Anunțul premierului

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații, sâmbătă, despre rectificarea bugetară din august 2022. După publicarea acesteia, românii vor afla care sunt ministerele de la care se taie bugete, pentru reducerea cheltuililor.

„Rectificarea este, aşa cum spuneam, una pozitivă. Doresc să subliniez că, în cursul săptămânii viitoare, ea va fi făcută publică, va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor.

Sunt aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuarea programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite datorită acestor creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi inexistenţa fondurilor de cofinanţare.

Este un aspect care a fost luat în calcul, la revizuire, la nivelul Ministerului Finanţelor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la sediul Consiliului Judeţean Vrancea.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat că trebuie făcută această economie pentru a susține finanțările pentru pachetele în sprijinul cetăţenilor şi al companiilor, cum ar fi voucherele sociale acordate în ultima perioadă pentru aproape 2,5 milioane de români.

S-a anunțat deja că ne putem aștepta la restrângere a cheltuielilor în zona bunuri și servicii cu vreo 20%.

Știri despre: