RO-Alert pentru a transmite restricțiile din București care au intrat în vigoare! Ce trebuie să știe populația

Emanuela Ursu
20.10.2020
RO-Alert pentru a transmite restricțiile din București care au intrat în vigoare! Ce trebuie să știe populația

Restricțiile în București au intrat în vigoare de astăzi, 20 octombrie. Capitala României este, oficial, în scenariul roșu din cauza exploziei numărului de infectări cu noul virus. Ieri a avut loc întâlnirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care a stabilit un set de măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.

În primul rând este vorba despre purtarea obligatorie a măștii de protecție, atât în spațiile deschise, cât și în cele închise. În al doilea rând, au fost oprite toate activitățile desfășurate în interior, cum sunt restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole și sălile cu jocuri de noroc.

RO-Alert ALERTA extrema trimis astăzi

Bucureștenii au primit azi și o informare RO-ALERT de alertă extremă pentru anunțarea noilor măsuri.

Toate unitățile de învățământ din Municipiul București își vor desfășura activitatea în scenariul roșu. Asta înseamnă că elevii nu mai merg la școală, ci iau parte la cursuri, de acasă, din fața tabletei sau a laptopului.

Aceste măsuri sunt valabile începând de astăzi, 20 octombrie, pe o perioadă de 14 zile. Pe 2 noiembrie se va face o nouă evaluare a situației, în funcție de contextul epidemiologic.

Nu se închid creșele

Autoritățile au precizat faptul că nu se închis creșele și unitățile de tip after school. Activitatea acestora este permisă în continuare conform Ordinului Comun al Ministerului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale.

„Menționăm că activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a precizat luni seara Prefectura Capitalei într-un comunicat remis presei.

Prefectura Capitalei a precizat că desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Tags: