RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major pe Metalurgiei, București UPDATE

Mirela Mirela
31.05.2020
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major pe Metalurgiei, București UPDATE

RO-Alert 31 mai 2020, autoritățile au emis o avertizare de extremă urgență prin sistemul RO-ALERT, la ora 19:22. Mesajul se adresează locuitorilor din București, care sunt atenționați că în zona bulevardului Metarulgiei se produce un incendiu major.

UPDATE 21:00 – Angajatul halei ar fi pus focul
Un angajat la fabricii  ar fi pus focul intenționat la hala care arde pe Metalurgiei în București. IGSU și ISU încă nu au confirmat dacă hala apartine fabricii Negro 2000 sau este doar foarte aproape de aceasta.
UPDATE 20:36 – Locatia exacta a focului din Metalurgiei
Deși se zvone că ar arde Fabrica Negro 2000 cea care produse multe produse din pește, se pare că a fost vorba de o confuzie, incendiul este la două hale foarte aproape de fabrica Negro 2000.
UPDATE ora 20:17 – Facbrica Negro 2000 arde
Unele surse susțin că focul este la fabrica Negro 2000, în acest moment pompierii se luptă cu flăcările și încearcă să stingă incendiul din hală unde s-ar afla niște materiale lemnoase și substanțe toxice, conform surselor IGSU.
Raed Arafat despre incendiu, ora 20:08

Bogdan Toma, reprezentant ISU-B-IF, a precizat pentru Libertatea că incendiul a fost localizat şi că fumul s-a redus în intensitate. „Incendiul a fost localizat. Până în acest moment, nu avem victime, nici persoane care sa aibă nevoie de îngrijiri medicale. Vestea bună este că fumul s-a redus în intensitate. Colegii mei au trebuit să pătrundă în interior, ca să se asigure că nu mai există focare ascunse”, a declarat Bogdan Toma pentru Libertatea.

„Există risc de extindere. Pompierii s-au mobilizat. Nu sunt victime. Ce există în cele doua hale sunt ambalaje, este vorba despre o fabrică de icre, care are depozitate acolo ambalaje. În cazul în care colegii consideră că este necesară avertizarea populatiei din zona, o vor face, sigur că se va emite un mesaj de avertizare. Riscul este cel de extindere, în primul rand. Dacă nu e vorba de salvare de vieţi, nu se intră în interior, dar există riscul prăbuşirii”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Inchideți geamurile, actualizare 31 mai 2020
Fumul provocat de incendiul din zona Metalurgiei București este foarte toxic, autoritățile recomandă să închideți toate geamurile, iar dacă vă aflați în zona să încercați deplasarea în aer liber, până când focul nu este potolit. Fumul toxic provine din hala care arde, aproximativ 1000mp și sustanțele de acolo.

Mesjaul RO-ALERT din 31 mai 2020

„Incendiu major produs pe bulevardul Metalurgiei, degajari masive de fum. Ocoliți zona. Eliberați căile de acces pentru trecerea structurilor de intervenție. Accesați canelele media din aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU.”

Antena 3 a transmis imagini în direct, incendiul a fost anunțat prin sistemul 112, au fost trimise 6 mașini inițial, iar mai apoi au fost trimise 16 autospeciale și 3 autoscări.

Traficul pe bulevardul Metalurgiei este inrerupt pentru a facilita acccesul mașinilor de pompieri. Incendiul se produce în două hale, sunt degajări mari de fum. Suprafața incendiului este de aproximativ de 1000mp.

Flacara violentă și un puternic a generat și transmiterea mesajului RO-ALERT din 31 mai 2020.

RO-ALERT 31 mai 2020, incendiu Metalurgiei, București
RO-ALERT 31 mai 2020, incendiu Metalurgiei, București

Știre în curs de actualizare.

Tags: