Romgaz a finalizat cu succes tranzacţia cu compania ExxonMbil pentru gazele din Marea Neagră

Cristiana Astfanoaiei
01.08.2022
Romgaz a finalizat cu succes tranzacţia cu compania ExxonMbil pentru gazele din Marea Neagră

Romgaz a încheiat tranzacția de achiziție și transferul tuturor acțiunilor al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited. Este vorba despre 100% din capitalul social al companiei și 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

„Tranzacția finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători. Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract”, se arată într-un comunicat al Romgaz.

„Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru. Mulțumesc echipei Romgaz pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii acestui obiectiv strategic al companiei noastre, precum și tuturor părților implicate în această tranzacție”, a declarat Aristotel Jude, Directorul General al Romgaz.

Conform reprezentanților Romgaz, tranzacția este o investiție importantă pentru strategia de dezvoltare a companiei. Urmează să se finalizeze formalitățile în vederea acoperirii nevoii de finanțare a cotei de participare a Romgaz la dezvoltarea proiectului Neptun Deep.

Știri despre: