Serena Williams, în lacrimi, începe turneul de adio după ce a pierdut la Canadian Open

Cristiana Astfanoaiei
11.08.2022
Serena Williams, în lacrimi, începe turneul de adio după ce a pierdut la Canadian Open

Purtând un buchet de flori și ștergându-și o lacrimă de pe ochi, Serena Williams a salutat miercuri publicul entuziast, la o zi după ce și-a anunțat retragerea din tenis.

Campioana de 23 de Grand Slam-uri a fost învinsă cu 6-2 6-4 de Belinda Bencic în turul al doilea al Openului Canadei de la Toronto – primul ei meci de când a scris un articol în Vogue în care a explicat că „a început numărătoarea inversă” și că va „evolua departe de tenis”.

„Așa cum am spus în articol, sunt groaznică la despărțiri. Dar la revedere, Toronto”, a declarat ea într-un interviu pe teren după meci.

Aceasta a fost probabil ultima apariție a lui Williams la Openul Canadei, după ce a câștigat turneul de două ori de-a lungul carierei sale incredibile.
Împreună cu sora ei mai mare, Venus, a contribuit la transformarea acestui sport, câștigând în mod regulat Grand Slam-uri atât la simplu, cât și la dublu.

Jucătoarea în vârstă de 40 de ani a acumulat în carieră 73 de titluri la simplu, 23 de titluri la dublu și două titluri la dublu mixt, care includ 39 de titluri de Grand Slam – 23 de titluri la simplu, 14 titluri la dublu și două titluri la dublu mixt.

„Au fost multe emoții, evident”, a declarat Williams în fața publicului, vorbind despre meci.

„Îmi place să joc aici, întotdeauna mi-a plăcut să joc aici. Mi-aș fi dorit să fi jucat mai bine, dar Belinda a jucat atât de bine astăzi. Au fost 24 de ore interesante.

„Oricum, asta este. Am fost foarte fericită să fiu aici astăzi și să joc în fața voastră, vă mulțumesc pentru susținere.”

Suporterii s-au înghesuit pe stadionul cu o capacitate de 12.500 de locuri pentru a urmări despărțirea de Williams, iar organizatorii turneului au amenajat pentru prima dată o zonă de vizionare în aer liber care a avut o capacitate de încă 5.000 de locuri.

În interiorul stadionului, mulțimea a afișat pancarte pe care scria „Mulțumesc Serena”, „23 Ne vei lipsi” sau pur și simplu „Regina”.
O prezentare de adio s-a încheiat cu Williams acceptând un cadou din partea echipei NHL Toronto Maple Leafs și a echipei NBA Toronto Raptors.
Williams este așteptată să joace în continuare la Western and Southern Open din Cincinnati, urmat de US Open, despre care a sugerat că va fi ultimul ei turneu.

Între timp, Coco Gauff a învins-o miercuri pe campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, cu 6-4, 6-7 (8), 7-6 (3), într-un meci maraton de 2 ore și 49 de minute, pentru a se califica în optimi. Nick Kyrgios s-a calificat, de asemenea, în optimi cu o victorie impresionantă, 6-7 (2) 6-4 6-2, în fața lui Daniil Medvedev, numărul 1 mondial.

Știri despre: