Sfârșit tragic pentru un interpret de muzică populară. A murit la doar 30 de ani

Oprea Andreea
19.12.2020
Sfârșit tragic pentru un interpret de muzică populară. A murit la doar 30 de ani

Dumitru Stroie, cunoscutul interpret de muzică populară, s-a stins din viață în dimineța zilei de vineri, 18 decembrie. Acesta avea doar 30 de ani și a fost răpus de un accident de mașină, după ce autoturismul pe care îl conducea a lovit un TIR.

Artistul ar fi adormit la volan

Dumitru Stroie a fost răpus vineri, în urma unui accident. Incidentul a avut loc pe DN7, în zona localității Drăganu-Olteni din județul Argeș. Conform primelor informații oferite de autorități, solistul ar fi ațipit la volan în timp ce venea din Sibiu spre București. Familia sa deține în Capitală mai multe magazine cu produse tradiționale din Mărginimea Sibiului, de care el se ocupă alături de soția lui, Claudia, care îi era și colegă de breaslă.

Printre cei care și-au exprimat regretul față de marea pierdere a artistului a fost și nașul de cununie, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului decedat înainte de vreme.

„A fost un suflet bun, un soț devotat, iubitor și mângâietor, un OM bun și respectos atât cu familia sa cât și cu cei din jur. A cântat dorurile și a păstrat cu sfințenie tradițiile autentice românești. Multă putere Finei noastre Claudia Olariu pentru acestă despărțire nefericită și regretabilă. Rămas bun iubitul nostru Fin!”, a postat artistul Sebastian Stan, nașul de cununie.

Dumitru și Claudia, soția lui, au avut o frumoasă poveste de dragoste. Cei doi erau foarte credincioși, motiv pentru care s-au cunoscut chiar la biserică. Ei s-au căsătorit după doar două luni de relație.

 „Ne-a unit Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător. Am fost la Mănăstirea Găbud şi m-am rugat să îmi găsesc o fată, să îmi fac o familie cât mai repede. Am văzut-o acolo, iar părintele ne-a făcut cunoştinţă.”, a povestit Dumitru, la vremea respectivă.

Dumitru Stroie a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară, care arăta mereu cât de mult iubește folclorul, atât prin piesele sale, cât și prin postările de pe rețelele de socializare. Chiar cu o zi înainte de tragicul sfârșit, acesta a publicat un colaj de colinde. El a câștigat mai multe premii de-a lungul carierei și a făcut parte și din Ansamblul Jidvei românia, unde a ajuns cu ajutorul maestrului Stelian Stoica.

Știri despre: