Utilizări de frumusețe pentru bicarbonat de sodiu. Cel puțin unul o să ți se potrivească și ție

Cristiana Astfanoaiei
04.08.2022
Utilizări de frumusețe pentru bicarbonat de sodiu. Cel puțin unul o să ți se potrivească și ție

Cu siguranță ai bicarbonat de sodiu în dulapul din bucătărie și poate ai diverse utilizări pentru el. Știai, însă, cât e de benefic pentru frumusețe? Află în continuare cele mai interesante trucuri.

Șampon uscat

Presară praful aproape de rădăcini și masează scalpul pentru a usca excesul de ulei. Pentru părul închis la culoare, adăugați o lingură de pudră de cacao pentru a evita culoarea albă în păr.

Deodorant natural

Folosiți bicarbonat de sodiu amestecat cu apă pentru a crea o pastă care să respingă mirosurile. Există, de asemenea, rețete mai complexe care adaugă în amestec uleiuri esențiale, amidon de porumb pentru a obține o textură solidă.

Bicarbonatul de sodiu albește dinții

Amestecați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Exfoliantul natural va ajuta la ridicarea petelor de suprafață de la cafea, vin roșu și fumat. Pentru a spori cu adevărat eficiența acestui tratament, amestecați pulberea cu peroxid de hidrogen.

Exfoliant pentru față

Particulele abrazive ale bicarbonatului de sodiu îl fac un exfoliant ușor și natural pentru piele. Faceți o pastă din trei părți de bicarbonat de sodiu și o parte de apă.

Pentru unghii

Folosirea lacurilor de unghii colorate poate duce la îngălbenirea vârfurilor și la decolorarea cuticulelor. Pentru a albi unghiile, folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Aplicați unguentul cu o periuță de dinți veche și lăsați să acționeze timp de trei până la cinci minute înainte de a clăti.

Agent de îndepărtare a autobronzantului

Ai urme de autobronzant? Remediați liniile vizibile de bronz cu bicarbonat de sodiu. Aplicați un amestec de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie pe zona care este neuniformă și frecați ușor.

Înmoaie picioarele

Adăugă bicarbonat de sodiu în ligheanul în care îți înmoi picioarele. Dacă pielea moartă tot nu se mișcă, aplicați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă direct pe zonă.

Calmarea pielii

Acea poveste din bătrâni despre folosirea bicarbonatului de sodiu pentru a ameliora iritațiile pielii este de fapt adevărată. Pulberea poate ajuta la răcirea unei arsuri, la înlăturarea roșeaței unei arsuri solare și la ameliorarea mâncărimilor de la o mușcătură de insecte sau de iederă otrăvită.

Deblocați scurgerea de la duș

Pentru a desfunda o scurgere fără a deteriora țevile, pregătiți o soluție naturală din părți egale de bicarbonat de sodiu și oțet. Turnați amestecul în chiuvetă sau duș și acoperiți cu o cârpă umedă. Așteptați cinci minute. Spălați scurgerea cu apă fierbinte.

Știri despre: