Vești bune pentru actori. Când se reiau filmările și alte evenimente culturale

Oprea Andreea
28.05.2020
Vești bune pentru actori. Când se reiau filmările și alte evenimente culturale

În urma pandemiei, mai multe domenii au fost afectate. Pe lângă cel economic, educativ sau sanitar, și cel cultural a suferit modificări semnificative. Astfel, pentru a reduce riscul infectării și pentru a evita interacțiunea oamenilor, spectacolele și alte evenimente culturale au fost anulate. Și activitatea actorilor și a altor artiști a fost întreruptă din cauza crizei sanitare. Astfel, Guvernul a discutat despre aceste aspecte și a decis să adopte mai multe măsuri pentru ca producțiile cinematografice să fie reluate. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, care a prezentat și alte hotărâri ale Executivului.

Vești bune pentru actori. Când se reiau spectacolele și alte evenimente culturale

Actorii se confruntă cu o criză financiară în adevăratul sens al cuvântului, având în vedere că domeniul cultural este la pământ în această perioadă. Drept urmare, Guvernul a decis să ia măsuri pentru a gestiona mai bine situația acestora. Astfel, după ce au analizat toate problemele, au reușit să contureze un plan în acest sens. A fost decisă reluarea producțiilor cinematografice, precum și menținerea în continuare a șomajului tehnic pentru cei care nu se vor întoarce la activitățile culturale ce vor fi restricționate. În plus, vor fi oferite și indemnizații.

„Ca noutate, miniștrii Sănătății și Culturii au semnat ordinul care permite reluarea producțiilor cinematografice cu respectarea unor măsuri sanitare. Vom menține șomajul tehnic pentru angajații din activitățile culturale care vor rămâne restricționate prin decizii guvernamentale din cauza pandemiei. Vom menține forme de ajutor similare plății indemnizațiilor dedicate profesioniștilor din domeniu, dar și celor organizați în structuri juridice.”, a relatat vicepremierul.

Reluarea evenimentelor în aer liber

De asemenea, Raluca Turcan a anunțat că va fi analizată și situația evenimentelor în aer liber. Acestea vor fi reluate doar dacă situația epidemiologică permite acest lucru. Vor fi adoptate mai multe măsuri pentru ca acest aspect să fie posibil, precum distanțarea socială și limitarea numărului de participanți. În plus, biletele deja achiziționate vor rămâne în continuare valabile până la data în care spectacolele vor avea loc. Mai mult, acestea pot fi transformate în vouchere, folosite pentru alte evenimente ale aceluiași organizator.

Tags: