Viorica Dăncilă îl atacă pe Liviu Dragnea! „Au fost presiuni pe tema amnistiei și grațierii”

Oprea Andreea
02.07.2020
Viorica Dăncilă îl atacă pe Liviu Dragnea! „Au fost presiuni pe tema amnistiei și grațierii”

Viorica Dăncilă sare la atac după dezvăluirile făcute de Liviu Dragnea din pușcărie. Fostul premier a declarat pe o rețea de socializare, că Dragnea a făcut presiuni pe tema legii amnistiei și grațierii.

Dupa ce Liviu Dragnea spune ca OUG 13 n-a fost ideea lui în 2017 și a dat vina pe conducerea guvernului de atunci, dar și pe anumiți membri din partid, Viorica Dăncilă vine cu alte dezvăluiri care aruncă în aer clasa politică și PSD-ul.

„Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins”, spune Dăncilă.

Fostul premier a declarat că Liviu Dragnea a tot insistat ca guvernul sa vină în parlament cu legea grațierii și amnistiei, dar că aceasta a refuzat în repetate rânduri.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară”, a scris Dăncilă pe rețeaua de socializare.

Fostul premier confirmă faptul că Liviu Drangea a făcut presiuni în acest sens.

„Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a mai scris Viorica Dăncilă.

Postarea Vioricăi Dăncilă pe Facebook

Textul integral:

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români.”, a declarat Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Dăncilă s-a victimat după condamnarea lui Dragnea

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare în dosarul „Teldrum”, Viorica Dăncila a preluat șefia interimară a PSD și a ținut cu dinții de funcția de premier, până când propiul partid a dat-o jos din funcție.

Aceasta s-a victimizat în repetate rânduri și a afirmat direct că acum că este ea președinte, orcine are dreptul să vorbească liber. Lăsând să se înțeleagă că Liviu Dragnea era un lider aspru care nu-și lăsa membri PSD de „capul lor”.

Tags: